XT1 OS107 STRANSKI IZMET TRAKTOR CUB CADET

3,590.00

Najnižja cena v zadnjih 30 dneh: 3,515.00

Način košnje Mulčenje/stranski izmet
Proizvajalec motorja Cub Cadet enovaljni
Moč 6,6 kW @ 2250 o/min
Način mazanja motorja Polno tlačno z oljnim filtrom
Prostornina rezervoarja za gorivo 11.4 L
Tip menjalnika Hidrostatični
Širina košnje 107 cm
Vožnja Krmiljenje s pedali
Višina košnje, min – max 25 – 100 mm
Vodilna kolesa kosišča 4
Vklop rezil Električna sklopka
Teža 195 kg
Lastnosti Sprednja os iz težkega litega železa, sprednji odbijač, LED žarometi, zaklepanje pedala zavore, nevtralni zagon, visok udoben sedež, RevTEK ™ tehnologija obratne košnje, volan Ergo Softgrip, prostor za orodja in držalo za pijačo

Daljši opis >

Opis

Zmogljiv vrtni traktor Cub Cadet XT1 OS107 ponuja ultimativno močen paket. Z močnim Cub Cadet motorjem, najboljšem v svojem razredu, zagotavlja brezhiben pogon in odlične rezalne rezultate. Traktorska kosilnica ima samo s tehnologijo Tight Trun le 38 cm obračalni krog in ima še vedno odlično stabilnost. S širino košnje 107 cm in v kombinaciji z ostalimi prednostmi, lahko z modelom XT1 OS107 v eni uri pokosite kar 8.000 m2 veliko posest. Z inovativnim RevTek sistemom boste lahko delo opravili še bolj nemoteno, saj sistem omogoča tudi košnjo pri vzvratni košnji. Kot način košnje lahko uporabite možnost stranskega izmeta, mulčenja, ali pa zbiranja v košaro (košaro je mogoče dokupiti kot dodatno opremo). Vrtni traktor Cub Cadet XT1 OS107 je tako eden najbolj vsestranskih in uporabniku prijaznih strojev, ki so danes na voljo.

Med unikatnimi na trgu vrtnih traktorjev je Cub Cadet serija XT1 tudi zaradi 12 nastavitev višine košnje in sicer lahko višino regulirate med 25 in 100 mm. Možnost regulacije višine košnje se obnese pri načrtovanju zaključka zelenice, prav tako pa je pomembna za zdravje trave. Ni vsaka višina vedno prav izbira. Pri izbiri višine košnje je pomemben letni čas, temperature in vlažnost. Ob suši ali bolj hladnem vremenu naj bo višina trave višja, saj se tako izognete boleznim ali porumeneli (požgani) travi. Da preprečimo gnitje trave, pa se jo pred zimo, ko še ni tako hladno in trava še raste, pokosi na nižji stopnji. Za boljši izgled trave pa lahko uporabite še možnost mulčenja, ki izrezke trave vrne nazaj na zelenico, kjer delujejo kot naravno gnojilo.

Traktorska kosilnica Cub Cadet XT1 OS107 poganja hidrostatični sistem. Gladko delujoč pogonski sistem za natančno košnjo – preprosto stopite na stopalko in se premaknite s takšno hitrostjo, kot jo želite. Prilagodljiv voznikov sedež vam omogoča popoln delovni položaj, tako da lahko delate dlje, ne da bi se počutili utrujeni ali obremenjeni. Za lažje delo v slabše vidljivih okoliščinah, so spredaj nameščeni LED žarometi.